top of page

ART

Aristotle Racing Team

Ραντεβού λοιπόν στις 10 Δεκεμβρίου στο επετειακό event στην αίθουσα αποθήκη Δ΄του λιμανιού στη Θεσσαλονικη για μια αναδρομή στα 10 χρόνια από της γέννηση της οικογένειας ART που έχει motto

"αν θες να πας γρήγορα τρέξε μόνος,αν θες να πας μακριά τρέξε με παρέα!

Θα κλείσω την αναφορά μου για την ART όπως την έχω ζήσει αυτά τα 4 τελευταία χρόνια με μια φράση

2006 Τότε ήταν ιδέα..

2016 Τώρα είναι Θεσμός!

Σε μια όμορφη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης έγινε η παρουσίαση της νέας ομάδας ART (Aristotle Racing Team) προς τιμή των χορηγών και φίλων που στηρίζουν αυτή την εξαιρετική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας της στο θεσμό της Formula Student σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο κοσμήτορας και οι υπεύθυνοι καθηγητές των τμημάτων.

Η ιστορία της ART κλείνει πλέον 10 χρόνια και θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στις 10 Δεκεμβρίου στον γνώριμο χώρο στην αποθήκη Δ΄ του λιμανιού στη πόλη μας. Στη θερμή αυτή εκδήλωση είχαν την ευκαιρία οι πρωταγωνιστές να δείξουν λεπτομερέστατα την δουλειά που γίνεται αυτή τη περίοδο στο μονοθέσιο και να ενημερώσουν τους χορηγούς για την πορεία και τις επιτυχίες της ομάδας την τρέχουσα χρονιά. Η παρουσίαση άψογη από πλευράς της ομάδας με χρήση όλων των τεχνολογικών μέσων που μπορεί να ζητήσει και ο πιο απαιτητικός θεατής. Αυτό μου έκανε εντύπωση καθώς παρακολουθώ την ομάδα από το 2012 και θυμήθηκα πολλά από εκείνο το απόγευμα στην αίθουσα την αποθήκης στο λιμάνι όταν πρωτογνώρισα τα τότε μέλη της ομάδας ART12 για να τους παρέχω κάθε είδους στήριξη στην προσπάθεια προβολής τους στα media καθώς τότε το πράγματα ήταν λιγάκι πίσω σ΄ αυτό τον τομέα. Είναι αλήθεια ότι παρότι η ομάδα είχε 6 χρόνια ζωής και το τεχνολογικό της επίπεδο ανέβαινε προοδευτικά, τα μέσα στην Ελλάδα δεν ενθάρρυναν όσο θα έπρεπε την προβολή της σοβαρής δουλείας που γινόταν στο Α.Π.Θ. από μια ομάδα νέων με όραμα και φιλοδοξίες για γνώση και καταξίωση στο χώρο των σπουδών τους. Τίποτα δεν είναι τυχαίο βέβαια και κανείς καλός δεν χάνεται σ' αυτόν τον σκληρό κόσμο του ανταγωνισμού σήμερα.

Η πρώτη επαφή με την ομάδα ART12 έγινε μέσω φίλου που ήταν χορηγός τότε στην ομάδα και μας συνέδεε φιλία μέσω του κλασσικού αυτοκινήτου που υπηρετώ εδώ και 20 χρόνια σαν freelance reporter-photographer και άνθρωπος των media. Εμβαθύνω στην προσωπική μου εμπειρία με την ομάδα της ART καθώς έχει σημασία το ότι ασχολήθηκα με κάτι έξω από το δικό μου χώρο μόνο και μόνο εξ' αιτίας της γνωριμίας μου και της προσωπικής μου επαφής μ' αυτά τα αξιόλογα "παιδιά" όλων μας.

Η αγάπη τους για το αντικείμενο, η αφοσίωση τους στον σκοπό αυτό και το low profile που εξέπεμπαν ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα που αλλιώς έβλεπα έξω την νέα γενιά να διασκεδάζει και πίστευα πως δεν υπάρχει "μέλλον" σ' αυτόν τον τόπο...

Η ART λοιπόν δεν σταμάτησε να με εκπλήσσει όταν μου εξιστορούσαν τα μέλη της με πόσες δυσκολίες κατάφεραν να προχωρήσουν στον δύσκολο χώρο της Formula Student, ακόμα και για τα έξοδα των ταξιδιών τους έπρεπε οι γονείς να συνδράμουν για να πραγματοποιηθούν, ευτυχώς που η αξιοπρέπεια ακόμη υπάρχει στην Ελληνική οικογένεια, τίποτα όμως δεν ήταν τυχαίο και αυτές οι δυσκολίες θωράκισαν τελικά την ομάδα που έγινε μια γροθιά και αντεπεξήλθε στις δυσκολίες, καθηγητές, φοιτητές, γονείς και χορηγοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και τα καλά αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται στον ορίζοντα. Η 3η θέση στο βάθρο στην Ιταλία εκείνη τη χρονιά απογείωσε την ART και όλα πήραν τον δρόμο τους, έτσι είναι ή επιτυχία έχει πολλούς φίλους και η αποτυχία κανένα...

Σήμερα η ομάδα έχει ανέβει ακόμα πιο ψηλά και σε τεχνολογικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο promotion και αυτό είναι δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που κάνουν σ' αυτή τη σχολή του Α.Π.Θ.

Από την ομάδα της ART έχουν περάσει περισσότεροι από 100 φοιτητές στα 10 χρόνια από τη σύσταση της και η χρονιά θα κλείσει με μια επετειακή εκδήλωση-αναδρομή με πολλές εκπλήξεις για όλους!

Χαίρομαι αφάνταστα για την πορεία που έχει χαράξει καθώς ένα από τα χαρακτηριστικά της ART είναι και η συνέπεια, ακόμα θυμάμαι τα λόγια του Δημήτρη, του Τάσου του Χρήστου της Γιώτας και των άλλων μελών της ομάδας όταν έγραψα το πρώτο άρθρο μου και δημοσιεύτηκε στους 4 Τροχούς και χαίρομαι διπλά που ανοίχτηκε και εξελίχθηκε η συνεργασία με το ιστορικό μας αυτοκινητιστικό περιοδικό μέχρι σήμερα, κάτι λέει αυτό!

Η υπόσχεση τους να είμαι ο πρώτος που θα οδηγήσει το ART12 στην πίστα του Ρυσίου τηρήθηκε μετά τη μεγάλη επιτυχία της 3ης θέσης στο βάθρο της Ιταλίας.

Αυθόρμητα παρακάλεσα τον φίλο και συνεργάτη μου Κ.Ποτουρίδη να με ακολουθήσει στην πίστα και η οδηγική μου εμπειρία να γίνει ένα ποιοτικό video clip που θα αποτελούσε διαφημιστικό προϊόν για το μέλλον της ART αφιλοκερδώς βέβαια, τώρα με τα drone και τα 3D animations το πράγμα έχει ξεφύγει και πραγματικά εκτός από περήφανος αισθάνομαι τυχερός που γνώρισα και συνέβαλα όσο μπορούσα στο start-up της ομάδας, τώρα καμαρώνω με τον ρυθμό εξέλιξης που υπάρχει στην ομάδα, την τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί τόσο στην κατασκευή των εξαρτημάτων (+1000), τα περισσότερα ή από carbon fiber (δύσκολο υλικό στην κατασκευή του και δαπανηρό) ή από άλλα εξωτικά κράματα αλουμινίου που είναι απαραίτητα για να είναι ανταγωνιστικό το μονοθέσιο ανάμεσα σε γίγαντες όπως οι ομάδες από τη Γερμανία, τις Η.Π.Α. και τις δυνατές ομάδες από την Ολλανδία και την Αυστρία, κατά κύριο λόγο αυτές είναι οι ομάδες που κοιτάει στα ίσα πλέον η Ελληνική ART αφήνοντας πίσω της ομάδες από την Ιταλία και την Μ. Βρετανία που είναι βιομηχανικοί κολοσσοί με παράδοση στην αυτοκινητοβιομηχανία!

Ραντεβού λοιπόν στις 10 Δεκεμβρίου στο επετειακό event στην αίθουσα αποθήκη Δ' του λιμανιού για μια αναδρομή στα 10 χρόνια από της γέννηση της οικογένειας ART που έχει motto

"αν θες να πας γρήγορα τρέξε μόνος, αν θες να πας μακριά τρέξε με παρέα!

Θα κλείσω την αναφορά μου για την ART όπως την έχω ζήσει αυτά τα 4 χρόνια με μια φράση

2006 Τότε ήταν ιδέα

2016 Τώρα είναι Θεσμός!

Μάθετε τα πάντα για την ART και βοηθήστε την να πάει ακόμη πιο ψηλά!

Κάντε κλίκ στο επίσημο site εδώ

ή εδώ για τους fan του facebook

  • Wix Facebook page
Φωτογραφίες απο την εκδήλωση
art (2)
art (4)
art (3)
art (1)
art (5)
art (6)
art (8)
art (7)
art (9)
art (11)
art (12)
art (10)
art (14)
art (15)
art (16)
art (13)
art (20)
art (19)
art (18)
art (17)
art (21)
art (24)
art (22)
art (23)
art (25)
art (28)
art (27)
art (26)
art (31)
art (29)
art (30)
art (32)
art (33)
art (34)
art (35)
art (36)
art (37)
art (40)
art (38)
art (39)
art (41)
art (42)
art (43)
art (44)
art (45)
art (46)
art (48)
art (47)
art (55)
art (49)
art (50)
art (52)
art (51)
art (53)
art (54)
art (56)
art (57)
Το video μου για την ART12
bottom of page